?

Log in

No account? Create an account

Kadaj's notes

Tom brouwers


August 4th, 2006

Info Minos (larp) @ 02:53 pm

het continent Minos
Hoofdstad: Anuga
Dorpen : Celár, Gálimir, Meodry, Ansharru, Caires, Jercurus, Veigir, Sumdall, Thienna, Thisill, Woden, Yggdrard, Akrotios, Palaikos, Phaistis, Nurital, Xital, Xanbladé, Moonblas, Readur
Steden: Anuga, Ruga, Dirru, Dramesh, Deomyr, Grakar, Dragonia, Cloudania
Belangrijke lokaties: Lake Ectuy, The Forest of secrets, Ln’qtal


STEDEN
Hoofdstad - Anuga
Population : 900.000 inwoners
Grote : 80x80km
Militia: the Anviltooth clan
Max gold : 35,000.000
Belangrijke personen : De Apello Familie, Queen Brywyr Apello, the anviltooth clan,
Belangrijke Locaties: Kasteel Cerra, Portaal,
Description:
Anuga is de hoofdstad van Minos en bestaat zins 4000 jaar. Anuga is benoemd tot hoofdstad vanwegen dat 5000 jaar geleden de eerste hoofdstad gezonken is naar de bodem van Lake Ectuy. In deze stad zijn veel winkels, tempels, Inn’s,Kerken maar vooral Kasteel Cerra trekt veel aandacht. In deze stad wonen verschillende rassen , van Mensen tot pratende Katten, de Portaal naar Amazonia staat in het midden van de stad. Om de Portaal staan schema’s van wanneer de Portaal open gaat voor het normale volk wat in deze stad woond,de portaal wordt voornamelijk gebruikt voor handel tussen deze 2 continenten. Er loopt ook kleine rivieren door de stad heen

- De apello familie is een van de bekenste familie’s die op Minos wonen, zij zijn de Bloedverwanen van Queen Brywyr Apello, zij heeft haar Kasteel aan de randt van Anuga staan. Kasteel Cerra zie je al vanaf ver staan als je Anuga nadert .
- Inn Anvilhammer is een van de bekenste Inn’s in Anuga., deze inn wordt gerunt door de Clan leider Maclean Anviltooth van Clan Anviltooth en is een zeer grote inn. Deze inn staat in het centrum van de stad
- De Anviltooth clan is een zeer bekende dwergen clan op Minos.
- Queen Brywyr Apello de 13de is een van de langst levende Elven die Rondt loopt op Ovaria, zij is de Archmage, is zeer eervol, niet Oorlogs zuchtig en 360 jaar oud. Zij heeft vele familie leden .1 van haar zonen, Prince Havoc Apello is de leider van een druiden groepering die op Amazonia woont. Haar Dochter , Princess Serena Apello is de troon opvolgster en is Hoofd van de Rangers groepering “Secrets”.

Ruga :
Population : 10.000 inwoners
Grote : 20x20km
Max gold : 300.000
Militia : The anviltooth clan
Belangrijke personen : The Inquisitors
Belangrijke Locaties: Catacombs
Winkels: 1 kleding winkel, 1 armor shop, 1 magic shop. 1 general store
Description:
Ruga ligt ongeveer 2500 km van Anuga af en is de meest bekende stad vanwegen zijn schitterende Gebouwen, musea en Catacombs. Veel reizigers komen hier om de catacombs te bekijken, vele verhalen gaan rondt over de Catacombs dat het hier spookt rondt om het graf van Queen Cebryn Apello de 1st, er is een groepering genaamd “The inquisitors”die dit uitzoekt. Maar tot nu heeft het nog niets opgeleverd.

- The Inquisitors
deze orde Onderzoekt de Mistery rondtom de Catacombs. Zij zijn zeer bekent op Minos vanwegen hun directe aanpak kwa criminelen, zij martelen graag hun Criminelen. De Inquisitors zijn een Orde die bestaat uit – Knights, Paladins,Barbarians en Assassins, zij hebben ongeveer 200 leden

- Catacombs
de Catacombs is een zeer grote dungeon waar vele wezens verdwijnen maar waar ook de roddels rondt gaan dat het spookt bij het graf van Queen Cebryn Apello de 1st, haar graf ligt diep in de Catacombs vanwegen veiligheids redenen.Dirru:
Population : 600.000 inwoners
Grote : 40x40 km
Militia: The Anviltooth clan
Max gold :
Belangrijke personen :Meester smidsen “ de dwerg Torgrim en de elf Sylvanos” , Hoog kunstenaar “Conkes Coonbleck Devomil, de Gnome “
Belangrijke Locaties: de Boulevard, de Waterval,
Winkels : 3 Kleding winkels, 2 armor shops, 2 magic shops, 5 general stores
Description:
Dirru is op Anuga na de Grootste stad op Minos.Dirru ligt in het noord oosten van Minos, dit is een heel mooi gebied, veel dichters, schilders en andere kunstenaars reizen naar Dirru om insperatie op te doen. Er is een boulevard van artiesten, personen gaan er heen vanwegen de Grote van de stad en de kansen die ze hier verwachten

-Boulevard
vele musea, kleurige gebouwen, mooie gevels, veel beelden op straat. Artiesten die hun kunst uitvoeren. Restaurants, mooie Inn’s, Straat theater.

- de waterval
Dirru is gebouwd rondom de waterval “Takigakure” , dirru is onstaan uit de de ideën van vele hoge kunstenaars die een stad wouden waar vele tourisme naar toe kwamen. Dirru bestaat ongeveer 3500 jaar.

Dramesh:
Population : 18000 inwoners
Grote : 5x10 km
Militia: The Anviltooth clan
Max gold : 22.000
Belangrijke personen : Dramesh Bear, Sora heatspike , Neerdar de Rose
Belangrijke Locaties: The Bear’s Pride
Description : 1 magic shop, 1 armor shop, 2 kleding winkels
Dramesh is een kleine stad die in het zuiden van Minos staat. Dramesh staat vooral bekent om zijn hoge gebouwen, Dramesh is genoemd naar de Grote Magier Dramesh Bear. Een van de meest bekende gebouwen in Dramesh is de Toren “The Bear’s Claw” deze toren is ook de Grootste Toren op Minos en is ongeveer 60 meter hoog.

Deomyr:
Population: 9000 inwoners
Grote: 5x5 km
Militia: The Anviltooth clan
Max gold: 12,000
Belangrijke personen: Magiër Grootmeester Ferias Bloedstorm,
Belangrijke Locaties: Graf van De Beschermer, Tuin der Dromen, Hoge School voor Vaardigheden der Magie
Winkels: 2 kleding winkels, 1 armour shop, 1 wapen shop, geen magie shops (zie school)
Description:
Deomyr is een stad die is gegroeid om de Hoge School. In de stad staan vele exotische bomen langs de grotere wegen. ’s Nachts worden de straten verlicht door de eeuwig brandende fakkels van de stad. De school torent boven de huizen uit en is omgeven door tuinen die iedere fantasie te boven gaan. Midden in de stad, ongeveer 2 kilometer van de school af, is een plein gevormd om een zeer groot monument. In dit monument ligt, naar verhaal en legende, de beschermer van de stad. Deze onbekende beschermer zou zijn leven hebben gegeven om de stad te beschermen tegen een aanval van een reeds uitgestorven ras dat de school voor de magie wou vernietigen. Men zegt dat deze aanval kwam doordat het ras de magie zag als een vijand van de natuur. Dit verhaal wordt in verschillende versies verteld maar de beschermer heeft wel zijn leven gegeven om de stad te beschermen.

Grakar :
Population: 280.000
Grote: 50km x 15km
Militia: the Anviltooth clan, klein staand leger onder leiding van Krysler Köningsone
Max. Gold: 4.500.00 gold

Description:

De stad Grakar is gebouwd op de helling van de berg Grakar. Deze berg is ontstaan toen ongeveer 5000 jaar geleden een aard beving 2 platen land tegen elkaar op schoof waar door er soort mesachtige muur omhoog kwam En is bekend voor de vele soorten en hoeveel heden er aan edelmetaal worden gewonnen en de bijna legendarische smidsen die er aanwezig zijn.
De gehele stad is om muur aan de voet van de berg en de huizen hebben sinds de oudheid al alleen ramen op de 2 verdieping of hoger, duren zitten op het dak waar je alleen bij kan komen met een ladder, verder hebben de huizen allemaal een lage muur op het dak die alleen staat naar de kant van de muur zodat de achterzijde van het huis dat altijd tegen de berg zit onbeschermd is. Dit geheel maakt het een erg goed verdedigbare stad, want elk huis is eigelijk weer een boogschutters platform, dat als het door vijanden in genomen wordt makkelijk onder schot kan worden genomen van boven af. Waarschijnlijk is deze stad dan ook eigelijk ontworpen als een oostelijk stronghold en zijn de mijnen er pas later bij gekomen, deze stad heeft naast een militia ook een klein staand leger.
De stad verbouwd bijna geen voedsel en is daarin vrijwel geheel afhankelijk van de handel, waardoor deze erg gezond blijft.

Dragonia:
Population : ? inwoners
Grote : ?
Militia: geen
Max gold : ?
Belangrijke personen : ?
Belangrijke Locaties: ?
Description:
Dragonia de verboden stad, er wordt verteld dat iedereen die hier heen gaan Nooit meer terug keren van waar ze vandaan komen, niet veel is bekent over deze stad


Cloudania:
Population : Unknown
Grote : 5x10 km
Militia: ?
Max gold : unknown
Belangrijke personen : Ararus Blackheart, Charlotte Yokota Blackheart
Belangrijke Locaties: de haven, de zwarte markt,
Description :
Cloudonia was een Grote haven stad, maar zins de Zeeën onrustug zijn geworden, komen er niet veel spullen meer binnen, de stad is redelijk verlaten. Het enigste wat hier nog kwa intresse is is de zwarte markt.

-------------------------------------------------------------
Lake Ectuy:
5000 jaar geleden toen Minos nog uit 2 Continenten bestond was lake Ectuy 65x groter dan hij nu is, er lag een grote stad op een eiland in het midden van Lake Ectuy, dit was de voormalige hoofdstad deze stad is verloren gegaan toen het eiland door de verschuivingen gezonken is. Er gaan geruchten rondt dat de ruïnen van de verloren stad onder in het meer aanwezig zijn
---------------------------------------------------------------------------------

Forest of Secrets:
Er gaat een legende over een woud, midden in het continent gelegen, waar zeer machtige manifestaties van de natuur een eeuwenoud wonder bewaken. Ze bewaken dit wonder tot het moment komt dat de ware zich voor doet en de krachten van dit geheim ontketend worden.

Ln’qtal (uitgesproken als “Liejn Koetjal”):
Een krachtig geheim wordt beschermd in een woud dat niemand kan vinden. Er gaan verhalen over artefacten die de krachten der creatie beheersen, tempels gebouwd door een uitgestorven ras, over een boom die vruchten draagt waarmee men per vrucht een dorp een hele maand lang kan voeden, en vele andere verhalen en legendes.

Dorpen:

Celár
Population :
Description:
Het boeren dorp, veel groenten en fruit wordt hier verwerkt. Celár ligt aan de vork in de rivier dat achter de bergen bij Ruga, de grond daar is zeer vruchtbaar.
DM:Voor een aardige prijs van 1 gold kunnen reizigers 1 kilo groenten en fruit mee krijgen voor hun reis.

Gálimir
Population :
Description:
Gálimir ligt op het eiland links boven van minos, Gálimir is een dorp waar de orcen zijn gevestigt. Legende spreekt over een machtige orc genaamd Gruumsh die ooit de 14 continenten heeft bewandeld

Meodry
Population :
Description:
In de Bergen tussen Dragonia en Dirru is een Dorp genaamd Meodry, hier wonen de dwergen, het dorp staat in een Besneeuwd gebied vanwegen dat het dorp boven in de bergen is. Vanaf de berg “Thorodin” kun je neer kijken op Dragonia en Dirru. Legende spreekt over 2 machtige dwergen genaamd Thor en Morodin, zij hebben Meodry opgebouwd tot wat het nu is
 
Share  |  |

Comments

 

Kadaj's notes

Tom brouwers